Dobročinná sbírka: Trojkolka pro Jakuba

Tohle je Jakub, kluk s nemocí Ataxií

Jakubovi je 29 let, přijde ti to dost málo na to zahodit svůj život ?  Jakub se vyučil a stal se kuchařem, pracoval mimo jiné v naší nejlepší restauraci La Degustation Boheme Bourgeiose, ano patřil k nejlepším. Mimo to je otcem dvou malých dětí a také milující manžel.  Nemoc znatelně ztížila jeho dosavadní život a my mu jej chceme ulehčit.

 

 

A co je to ta Ataxie?

Mezi příznaky se řadí poruchy koordinace pohybů (ataxie) s narušením cílení pohybů, chůze a udržení rovnováhy s častými pády, poruchy smyslů (zraku a sluchu) a poruchy řeči. Poměrně často se objevuje u postižených lidí cukrovka a deformace páteře a kostí končetin.

Co je Ataxie a jak Jakubovi pomůže speciální trojkolka ?

Jakubovi diagnostikovali Ataxii, když mu bylo 23 let. Od té doby má nemoc zhoršující se tendenci. Od pacientů se stejným onemocněním se Jakub dozvěděl o speciální trojkolce, která je velmi vhodné jako rehabilitační prostředek. Tu mu zapůjčil na období šesti měsíců Zdeněk, který ji sám používá. Po úrazu, po kterém má následky podobné projevům Jakubovi nemoci. Trojkolka pomůže v rehabilitacích, které oddálí zhoršování nemoci a mimo jiné umožní pohyb po volném prostranství bez rizika nekontrolovatelných pádů a následných úrazů.

 

 

Trojkolku vyrábí firma AZUB BIKE v Uherském Brodě. Ti se specializují na speciální cyklistiku.

Na co konkrétně budou peníze z této sbírky použity?

Za vybrané prostředky, chceme Jakubovi pořídit právě tuto speciální trojkolku AZUB Ti-FLY X. Pokud se podaří vybrat více prostředků, budou použity na na fyzioterapii v rekondičním centru Na Dvorku v Plzni.